wiki

Information om uppdateringar av hemsidan

Förstasidan

Huvud
Huvudet består av loggan och menyn. Loggan ändras under menyn ”Hotel master”. Menyn ändras under ”Utseende / Menyer”.

Bildspel
Bildspelet ändras under ”Master Slider”-menyn. Dr finns två – en för svenska sidan ”Start 1” och en för engelska ”Start EN”. Exakt hur det går till är inte så enkelt att förklra med det är här det sätts. Man skapar olika ”slides” och ange dess bild och lätter eventuellt till texter.

Innehåll
Allt innehåll sätts på sidan Hem / Home. Mer info om hur en sida redigera kommer längre ner.

Fot
”Utseende / Widgets”. Footer 1, Footer 2, Footer 3 och Footer 4. Här är mest HTML. Inte helt självklart Hur men det är Här ändringarna görs.

Fot, botten
Här finns en vänster och en högersida. Dessa ändras under ”Hotel Master” / ”Overall elements” / ”Copyright”.

Sida

Allt som finns i menyn är sidor. Hem våra rum osv. För att redigera en sida går man till ”Sidor”.

Det finns en Page Builder som man bygger upp sidorna genom.

Nyheter

En hemsida behöver nyheter, blogg, eller vad man nu väljer att kalla det för. Besökarna gillar att det händer något på hemsidan och som ägare så har man bra möjligheter att visa en massa saker för besökaren. En sak man kan visa är att man vet vad man snackar om. Låt oss säga att man tillverkar datorer. Då vill man visa för sina besökare att man kan allt om datorer, att man som besökare lär sig något att besöka en viss hemsida. Kanske svårare hotellbranschen. Men man kan alltid skriva om nyheter i branschen, nyheter som hotellet eller bara att man just idag dukat upp en riktigt schysst frukost.

Man skriver sin nyhet på hemsidan. Sen delas man den via hemsidan till t.ex. Facebook genom en knapptryckning på hemsidan.

Just nu har vi ingen plats på hemsidan att visa nyheter. Detta är något som vi borde se över i framtiden. Det är inte superviktigt men en hemsida mår bra av ett nyhetsflöde…

Översättning

Allt finns i två versioner – en svenska och en engelska. Oftast kan man klicka en meny ”Svenska” resp. ”Engelska”. Då listas respektive språk av t.ex. sidor. I menyn uppe till höger kan besökaren välja språk med hjälp av flaggorna. Att lägga till ytterligare ett språk skulle vara relativt enkelt.

Sökmotoroptimering

Tänk på att alla sidor indexeras av Google och vi vill att Google ska gilla alla våra sidor. Därför gäller det att tänka på vad och hur man skriver alla texter rubriker osv. Det finns massor om detta att lära. T.ex. på min hemsida www.rays.se